Höra röster en tillgång

Röster, Vad de säger / Permalink / 7
Kan röster vara hjälpsamma?

Röster är inte bara av ondo, ibland kan de vara hjälpsamma också. Jag håller på att skriva ett längre textmanus och hade kört fast i handlingen. 

Då kom en röst till mig,  "Döda basunerna." 

Rösten var mordisk som alltid, och först ignorerade jag den. Men den framhöll, och jag började fundera på det. Jag kom fram till att det skulle lösa flera problem att ha ihjäl spelemännen, och dessutom skulle det öppna upp för nya händelser. 

Allt jag behövde göra var att komma på hur de skulle dö. Där var rösten ingen hjälp, men rösten hade låst upp värsta knuten. Som en musa. 

Ibland är rösterna helt enkelt hjälpsamma och har insikter som man själv saknar.

Jag pratade med en rösthörare som berättade att hon stått handfallen inför ett igenkorkat avlopp, när rösterna talade om för henne hur hon skulle göra. De berättade till och med vilka verktyg hon skulle köpa i affären. 

Ibland verkar det som att rösterna känner till saker som vi inte gör, och då är det lätt att tillskriva dem övernaturliga krafter. 

Men kanske är det helt enkelt så att de har tillgång till delar av vår hjärna som vi själva inte har på grund av bristande insikt, dåligt självförtroende eller andra låsningar. Kanske kan rösterna vara en kanal in i oss själva.

I vilket fall - röster kan vara en tillgång, det gäller bara att få en bra relation med dem. Jag hoppas att jag en dag ska nå dit.


Till top